Groene vingers

Verticaal schrijven. Wat!?
Horizontaal schrijven doen we allemaal. De woorden bedenken, zinnen vormen en je hebt een stuk tekst. Klaar.
Wat als je je woorden niet vanuit je hoofd laat ontstaan, maar vanuit de plek die nog geen woorden bevat? Je niet-weten, je intuïtie, je zesde zintuig, zoiets.
Dus van beneden naar boven? Want vaak zit die plek toch in je hart, of je buik. Gevoelde woorden zijn van een andere orde dan de bedachte tekst die, onder toeziend oog van het ego en de buitenwereld-verwachtingen, geen kans krijgen. Je haalt je woorden uit je zijn, niet uit je doen.

Vanuit een ander perspectief schrijven kan tintelende inspiratie opwekken. Simpelweg omdat je er ‘nog nooit’ zo tegenaan gekeken hebt. Het platte wordt de diepte. Een nieuwe creatie-stroom die je wakker maakt door op een andere manier waar te nemen. En eigenlijk kijk je dan ook vanuit een nieuw perspectief naar jezelf. De natuur is nu eenmaal een zachte weerkaatsing. Misschien wordt kijken ineens zien. 

Interessant? Ik heb een live beeldcherm-cursus voor je!

In zes maanden leer je met behulp van wondertjes uit de natuur anders kijken. Daar waar je steeds vastloopt in dat ‘hoofd’-denken is niet meer aan de orde. Je gaat een worden met datgene waar je normaal aan voorbij loopt. Je wordt opmerkzamer en merkt dat alles met elkaar in verbinding staat.

Dus kom spelen en leren! Een keer per maand komen we bij elkaar in een beeldscherm-sessie. Van tevoren krijg je een opdracht via de mail. Hiervoor moet je echt de natuur in, dus blok gelijk een dagdeel in je agenda voor een warm bad: even terug naar waar we ook alweer vandaan komen. Verse zuurstof voor je zintuigen en zuivere brandstof om je -misschien wat verbrokkelde- schrijfblijdschap weer op te porren.
De opdracht die je gekregen hebt is de ingang voor een avond creëren met kleine opdrachtjes. Je gaat echt een paar uur aan de slag.
We gaan niet alleen schrijven trouwens. We verbeelden ook, want jouw intuïtieve beeld gaat je vertellen waarover jij wilt schrijven. Het onderwerp is zichtbaar geworden. En zo geef je er woorden aan.

De opdrachtjes zijn altijd precies de inspiratie die jij nodig hebt voor welke soort tekst dan ook. 

Wat het niet is:
Een blogcursus, leren schrijven, mooi schrijven, een kant en klare tekst produceren (of soms per ongeluk wel ; ), ‘hoe het hoort’ etc. Het is geen prestatiestuk, je bent niet met je hoofd bezig, wel met je hart. Een dieper liggend schrijven dus. Niet bedacht, wel gevoeld. 
Ik raad je de cursus ook niet aan wanneer je geen tijd hebt. Afraffelen is de slechtste raadgever voor je woorden en zinnen. Deze horen in te dalen, van alle kanten bekeken en gevoeld te worden en dan misschien verwisseld voor een passender woord. Aandacht en tijd zijn de beste ingrediënten.

Wat het wel is:
Onderzoek, naar jezelf in/en de natuurwonderen: hoe verbind jij je hiermee? Je gaat naar buiten en naar binnen. Verwonderen, observeren, verbazen, anders kijken naar de wereld. Jouw wereld. En vanuit dit nieuwe perspectief – ook naar jezelf- creëren in beeld en taal. Het levert je veel meer op dan alleen maar een stuk tekst. Want zelfonderzoek en het naar binnen keren brengt je veel. Inzicht. Transformatie. Bevestiging. Verbazing. En soms zelfs confrontatie. Mag je zelf invullen achteraf ; )
En uiteraard die stok achter de deur. Een avond spelen met beeld en woord is aandacht geven aan je innerlijke kind-vreugde, vaak weggestopt omdat we ‘volwassen’ moeten doen.

Dus: durf jij je kwetsbaarheid te onderzoeken in een veilige omgeving? Durf jij te spelen? Durf jij je criticus de hand te schudden en samen af te dalen opdat er geen doel of resultaat hoeft, of ‘mooi’ getekend/geschreven ‘dient’ te worden? Er is geen goed of fout.

Praktisch:
Wanneer? Maandagavond van 19.30 tot ca 21.30 uur (Nederlandse tijd). Kosten: 95 euro voor 6 avonden (geen btw). 

De data:
30-1
27-2
27-3
24-4
22-5
19-6

Hoop je te zien! Wil je je opgeven? Stuur een mail naar marian@dealchemievanhetleven.nl, of een Whatsappje: +316 459235 25