Schrijfcoaching


Ik bied schrijfcoaching online aan, maar je kunt ook ‘in het echt’ bij mij in het zachte Portugal komen om aan je boek te werken, je eigen schrijfstijl te vinden, uit te pluizen welke vorm je wilt voor je website qua teksten, of een boost creatief schrijven te ontvangen.

Misschien wil je je vakantie combineren met elke dag gefocust een paar uur schrijven. Ieder zijn of haar wens bespreken we vooraf. Mail me gerust wanneer je iets in je hoofd hebt sudderen en nu je dit leest er misschien ineens een ‘ja!-dit-is-het’-gevoel binnen komt.

Mijn manier van coachen gaat eerst onder de oppervlakte. Het aanleren gaat via de onderstroom, omdat daar jouw authentieke stijl (nog verborgen) ligt. Schrijven vanuit het hoofd volgt pas daarna, wanneer je de woorden ‘voelt’.

Dat betekent niet dat het zwaar is, integendeel. Zwaarheid kan lichtvoetig betreden worden, ook met humor. Wat er maar nodig is. Na deze week ben je sowieso veranderd, en van tevoren weet je niet hoe. Wat er nodig is op dat moment komt opborrelen, na wat oefeningen. Daar begint jouw ontdekkingstocht, want dat wil gemanifesteerd worden. De eerste stap van transformatie is hier in het zachte, warme, ruige Portugal gezet.

Heb je zin om te brainstormen over je boek? Of heb je een plan liggen dat je eindelijk de wereld in wilt slingeren? Was je even afgedwaald in andere zaken, maar blijft dit verlangen lonken?
Ik denk met je mee en stel kritische vragen. Jij loopt jouw authentieke weg, waarbij je niet-meer-nodig-dingen achterlaat en door het zijn in de natuur, het proeven van de rust, het licht, de onbeschrijflijke sterrenhemel en de Portugese zachtheid weer tot jouw eigen essentie komt.

Ik neem jou als mens uiterst serieus. Ik vul daarom niets voor jou in, maar stel de juiste vragen. Waardoor jijzelf de antwoorden, oplossingen of keuzes bepaalt.

Lijkt je zo’n week nu ook wat? Kan ook vijf dagen he, misschien in combinatie met een vakantie er voor- of achteraan. Stuur me vooral een mail met je wensen. Een week op maat waarin werken aan je persoonlijke ontwikkeling en vakantie door elkaar gevlochten wordt. Op afstand zie je alles vanuit een ander perspectief.

Mijn tarief is zeer eenvoudig. Per dag betaal je mij 100 euro ex btw. Zo kun je zelf bepalen hoeveel dagen je me in wilt huren. Zo’n dag ziet er als volgt uit.
Ik neem je elke keer mee naar een andere, betoverende plek. Daar gaan we samen aan de slag met jouw opdracht, hulpvraag, boek, whatever. Dit duurt maximaal 3 uur. Daarna zet ik je af, of laat ik je achter, wat jij wilt. Je werkt dus de rest van de dag in je eentje aan je opdracht. Of je gaat helemaal niets doen, alles is goed..

El camino se hace caminando’ – ‘De weg wordt gemaakt door hem te lopen’

Dus: wacht jij op wat de toekomst je brengt, of ga je hem zelf vorm geven?

Ik zie je mailtje graag tegemoet!

‘In ieder van ons zit een kern waar we niet zijn gekwetst, waar we gezond, ontvankelijk en krachtig zijn. Die kern terugvinden is misschien wel de mooiste zoektocht van ons leven’.

– Piero Ferrucci –

Een voorbeeld uit de praktijk.

Ze staat op een kruispunt in haar leven. Alles loopt op rolletjes. ‘En wat nu’, vraagt mijn coachee zich af. Ze mist toch iets wezenlijks. Ze zou er graag achter komen wat dat is, want voluit leven, dat gaat niet. Iets houdt haar nog tegen.
Ik besluit wat chaos in die orde te brengen. Want is alles wel echt op orde, als je toch iets mist? Na een paar voor-gesprekken besluit ze om de coach-week te gebruiken om een verlangen-boek te maken. Haar schatkist voor de toekomst. Ze wil vooral creatief bezig zijn, want juist daar wordt ze gelukkig van.
Door middel van schrijf-, maar ook doe-opdrachten hoop ik dat ze haar speelsheid terug vindt en deze -van haarzelf- weer mag integreren. Met behulp van alle natuurelementen laveren we naar haar kern. We beginnen en eindigen de coaching in de zee, waar letterlijk de onderstroom gevoeld wordt. Want daar ligt het antwoord op haar ‘wezenlijke.’