Online zoom-dag creatief schrijven

staren
verwoede handen in haren
fronsen
om wat boven kwam
bonzende herinneringen
op het papier van nu
denken
gevoelens
schenken in woorden
luisteren
fluisteren of toch luid
want dat is wat je met
verwondering bedoeltWat een cadeau om met 8 schrijvers bezig te zijn met woordkunst. Horen wat er gedicht, geopend en voorgedragen wordt. Het luisteren naar de ander en zo op ideeën komen, inzichten krijgen. Alles mocht gezegd en daardoor komen we kwetsbaar tot elkaar. Die veiligheid is er. De kracht van het schrijven in beeldscherm-verbinding.

Ik ga je inspireren om in je diepere laag te zoeken, want daar zit je unieke stijl en talent. Ik daag je – in alle zachtheid en opbouwend – uit om de oppervlakkige taal links te laten liggen, om zo jouw originaliteit en eigenheid te ontdekken. Juist in groepsverband is dit uitermate leerzaam, blijkt: de verbinding is groot vanwege de verschillende invalshoeken en de inspiratie die uit en in de deelnemers stroomt.

Deze dag is een aanzet tot het schrijven van scherpe, krachtige en originele (web)teksten, blogs en verhaaltjes.
Ook leuk om met een groep vriendinnen, collega’s of familieleden te doen. Je kunt een thema daarvoor kiezen, waar ik de opdrachten bij maak. Heb jij een groepje van zes, dan doe jij als zevende cursist gratis mee.

Een schrijfdag waarin je wordt uitgedaagd om langer en dieper te kijken, zodat de tekst scherper en ritmischer wordt. Ik kroop bijna in mijn beeldscherm, zo leuk vond ik wat mijn ‘schrijfmaatjes’ uit hun pen toverden. Dank voor deze leerzame dag.’ – Rosanna Smith –

‘Het was weer een feestje. Mijn creativiteit zit in een stroomversnelling. Zoveel mooie woorden die uit mijn pen golfden. Schrappen (au!) en dan toch zien dat het nog beter wordt. Gespeeld met luchtigheid en diepgang, ritme en klanten, luisteren en lezen. Mijn woorden verweven in andervrouws verhalen. Dankjewel voor deze heerlijke dag!’ – Marleen Kemper –

En dit woordcadeautje kreeg ik van Helene Spork, als ode aan de dag:

Schrijfdag
woorden toveren.
In toenemende diepte
maken de woorden zichzelf
magisch


Van 10 tot 16.30, 50 euro ex btw. Zie ik je?